« terug naar vorige pagina

Afspraak maken

Iedere werkdag houden 2 of 3 artsen spreekuur en (indien aanwezig) een arts – huisarts in opleiding. Voor het spreekuur moet u altijd vooraf telefonisch een afspraak maken.

Bij het maken van een afspraak zal de assistente vragen naar de reden van uw contact. Zij is daartoe opgeleid en doet dat om zo goed mogelijk een inschatting te maken van de aard en spoedeisendheid van uw eventuele klachten. De assistente is (net als de huisarts) verplicht om vertrouwelijk met uw informatie om te gaan.

Meer tijd nodig?
Heeft u meerdere klachten of vragen?  Geef het aan bij het maken van de afspraak, zodat er rekening mee gehouden wordt in de agenda. Er wordt per klacht 15 minuten spreekuur ingepland

Spreekuren huisartsen:

Maandag:     Abbekerk & de Vries & Pijnenburg & huidige waarnemer Reurich

Dinsdag:       Van den Buijs & huidige waarnemer Reurich

Woensdag:   De Vries & van den Buijs & Pijnenburg

Donderdag:  Abbekerk & Pijnenburg

Vrijdag:        Abbekerk & de Vries & van den Buijs

De huisarts in opleiding houdt zelfstandig spreekuur onder de eindverantwoordelijkheid van de huisarts.

Telefonisch spreekuur
Wanneer u de huisarts telefonisch wilt spreken kunt u bij de assistente een afspraak maken voor het terugbelspreekuur. De assistente staat u te woord en kan u vaak direct zelf al helpen. Wilt u toch liever de huisarts zelf spreken, dan krijgt u een afspraak voor het terugbelspreekuur. De huisarts belt u dan op een later tijdstip terug, meestal tussen 11.30 en 13.30 uur.

Uitslagen
Voor uitslagen van onderzoeken kunt u dagelijks de assistente bellen. Mocht het nodig zijn dan geeft zij u een afspraak voor het telefonisch spreekuur van de huisarts.

Huisbezoek
Wanneer het niet mogelijk is om zelf naar de praktijk te komen, kan de huisarts u ook thuis bezoeken. Bijvoorbeeld omdat u te ziek, (tijdelijk) gehandicapt of slecht ter been bent.

Wij verzoeken u een huisbezoek voor 11 uur in de ochtend aan te vragen.
De assistente beoordeelt, eventueel samen met de huisarts, of een huisbezoek afgelegd wordt. In de praktijk zijn de mogelijkheden voor onderzoek en behandeling het beste. Het huisbezoek is niet bedoeld voor mensen die geen tijd of geen vervoer hebben om naar de praktijk te komen.

Bent u verhinderd, zeg uw afspraak alstublieft op tijd af.  
Het gebeurt dat patiënten zonder bericht weg blijven van hun afspraak in onze praktijk. Medepatiënten moeten hierdoor onnodig lang wachten of kunnen geen afspraak krijgen. Om daar wat aan te doen, hanteren wij naar landelijke richtlijnen het zogeheten wegblijftarief. 

Het wegblijftarief wordt in rekening gebracht bij patiënten die niet op hun afspraak met de huisarts of praktijkondersteuner verschijnen of niet uiterlijk 24 uur van tevoren de afspraak hebben afgezegd. Dit bedrag wordt niet vergoed door zorgverzekeraars. U krijgt een nota van de huisarts thuisgestuurd die u binnen 30 dagen dient te betalen. 
Wat zijn de kosten? Voor een consult bedraagt het tarief €25,- Voor een dubbelconsult, longfunctieonderzoek, vatenonderzoek of een afspraak met de praktijkondersteuner GGZ is dit bedrag €50,-.